3 Haziran 2014 Salı

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Geçen ay 50. si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tamamlandı. 27 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında Antalya ‘da başlayan yarışı, 4 Haziran günü İstanbul ‘da son buldu. Her sene olduğu gibi bu senede katılım hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yüksekti. Etap etap düzenlenen yarışta her yeni etapta kıyasıya bir mücadele vardı. Büyük bir heyecanın yaşandığı 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, güzergah üzerinde olan her şehirde büyük bir çoşku ile karşılanarak, keyif ile bisikletçilerin yarışları takip edildi. Aynı zamanda TRT ‘ninde canlı vermesi ile birlikte tüm Türkiye ‘den milyonlarca seyirci yarışı izlemiş de oldu.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 8 etaptan oluşmaktadır. Bunlar:
1-) Alanya – Alanya
2-) Alanya – Kemer
3-) Finike – Elmalı
4-) Fethiye – Marmaris
5-) Marmaris – Bodrum ( Turgut Reis)
6-) Bodrum – Selçuk
7-) Kuşadası – İzmir ve
8-) İstanbul – İstanbul olarak tamamlandı.

Her etapta kıyasıya mücadelenin sergilendiği yarışlarda, her etabın kazananı farklı farklı olduğunu söyleyebiliriz. Ama çoğu etapta, Britanyalı Cavendish Mark ile İtalyan Viviani Elia arasında geçti. Bunun yanında her yarışta olduğu gibi bisiklet yarışlarında mücadele sadece yarışmacılar arasında olmamaktadır. Markalarında kendi arasında da büyük bir mücadele yaşanmaktadır. Bisiklet yarışlarında da özellikle Bianchi ve Salcano arasında büyük bir mücadeleye her zaman şahit oluruz. Bu iki önemli bisiklet markası, bisiklet yarışlarında her zaman karşı karşıya gelerek, sponsor oldukları yarışmacıların kazanmaları içinde Bianchi ve Salcano ‘da büyük bir mücadele sergilemektedir.


Son olarak değinmek istediğim konu, lider formaları. 4 tane lider forması bulunmaktadır. Turkuaz, beyaz, kırmızı ve yeşil olmak üzere 4 tane lider forma bulunmaktadır. Hepsinin de tasarımları ve renkleri çok güzel görülmektedir. Her sene düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ‘nu seneye kaçırmamanızı isterim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder