30 Haziran 2014 Pazartesi

Atv Motorların Kullanım Alanları


Dağda mahsur kalan dağcıları bulmak adına yapılan arama çalışmalarının konu edildiği birçok haber duymuşsunuzdur. Hatta sadece dağcılar değil, daha bu ay bir dağ gezintisi sırasında yollarını kaybeden öğrencilerin olduğu haberler de gözünüze çarpmıştır. İşte bu gibi istisnai durumlarda yardım ekiplerine büyük iş düşüyor. 

Olay yerine vaktinde gidebilen, arama çalışmalarını etraflıca yapabilen ve masum insanları vaktinde kurtarabilen ekiplere gerçekten ihtiyacımız var. Gene de ülkemizin kurtarma ekiplerinin son derece başarılı oldukları kanaatindeyim. Sadece doğal afetlerde değil, yukarıda bahsettiğim beklenmedik kazalarda da hassasiyetle mahsur kalmış kişilere tam vaktinde yetişmeyi başaran bu kahramanlar, elbette başarı öykülerinde yalnız değiller. Onlara yardımcı olan birçok ekipman var. Bunlardan belki de en önemlisi, kaza bölgesine hızla varmalarını sağlayan atv motor modelleridir. Çünkü bu motorlar hem karda, hem de engebeli dağlık arazilerde son derece başarılı bir şekilde yol alabiliyorlar. Hem hızlılar, hem de bu hızları sayesinde hayat kurtarıyorlar.

Atv motorlarının birçok kullanım alanı var. Dediğim gibi hem bu tip ekipler tarafından, hem de hobi olarak dağcılık yapan kişiler tarafından tercih ediliyorlar. Her halükarda kullanım amacına uygun olan bu motorlar ile siz de kendinize bir hobi edinebilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder