4 Haziran 2014 Çarşamba

Final Haftası ve Tatil Planları

Malum bu aralar üniversiteler final haftasına girmiş durumdalar. Üniversite öğrencilerinin hepsi ya da hepsi demeyelim birçoğu derslerini geçebilmek için adeta kampa girmiş bir vaziyette sınavlarına çalışmaktadırlar. Dönem boyunca okula uğramayan öğrenciler bile, artık okulların kapanmasından dolayı son haftalar olduğu için okula gidip, ders notlarına aldıktan sonra sınavlarına geçebilmek uğruna onlar da, sınav zamanlarında evlerine kapanırlardı.

 Final haftalarında çeşit çeşit ders çalışan öğrenci tipi ile karşılaşabilirsiniz.  Yurdun kütüphanesinde sabahlarken sızıp kalanlar, hafta sonu kendisini eve kapatıp kamp yapanlar, okulun kütüphanesinde sınav saatine kadar nirvanaya ulaşanların yanında bir de, her ne kadar sınav haftası olmasına rağmen hala umursamayan ve rahat olan öğrenci tipleri vardır. Bunlar da şöyle sıralanmaktadır: Sınava birkaç saat kala çalışıp fakat bolca etrafındaki arkadaşlarının konuştukları sınavla ilgili çıkabilecek konuları dinleyenler, sınav gecesinde dahi film ya da dizi izleyenler, 4 senedir aynı dersi vermeye çalışıp fakat hala dersin adından bibehre olanlar ve tabi ki de; ne olacak abi bütte veririz diyenler, bulunmaktadır.


Aslında bütün öğrencilerin tek amacı sınavları geçmek. Bazısı çok çalışarak bunu gerçekleştirmeye çalışırken, bazısı da kendisine yetecek kadar notu alıp, geçmenin derdinde. Çünkü eğer sınavları geçemezlerse, işin ucunda yaz tatillerinin kabusa dönüşme ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden hiçbir üniversite öğrencisi final haftasında, sınavlardan kalıp, tatile gidememek istemez. Yapılan onca yaz tatili planlarının hepsinin suya düşmelerini istemezler. Birçok öğrenci şimdiden yaz döneminde bisikletleri ile gidecekleri kamp yerlerini belirlemişler, sadece okullarının tatile girmesine beklemektedirler. Ümit Bisiklet ve Bianchi bisiklet markalı bisikletleri ile yaylalara ya da vadilerdeki kamp yerlerine doğru harekete geçebilmeleri sadece tek gereken şey sınavlarını geçmek. Bu yüzden final haftaları öğrencilerin en sancılı dönemlerini oluşturmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder