3 Haziran 2014 Salı

Elektrikli Araçlar ile Daha Rahat Ulaşım

Küçük şehir ve ilçelerin hayatı her zaman daha rahat ve huzurlu olmaktadır. Neredeyse herkes birbirini tanır, daha samimi ve daha candan bir sosyal hayatın olduğu yerlerdir. İnsanlar birbirine karşı daha dürüst ve yardımseverdir. Hani büyük şehirlerde görmeye unutmuş olduğumuz insani hasletlerin hepsini, buralarda görebilmekteyiz. Bunun yanında, şehirlerin doğa ile iç içe olması, temiz havasının olması, ulaşım derdinin ve stresinin yaşanmaması, birçok büyük şehirde yaşayanların en kıskandıkları ve özlem duydukları şeylerdir.

Büyükşehirlerin yoğun yaşamı ve tıklım tıklım olan trafik derdinin, Anadolu ‘daki küçük şehirlerimizde olmaması, memleketlerine dönenlerin en çok hoşlarına giden durumların başında gelmektedir. Bu yüzden birçok büyükşehirde yaşayan kişi, memleketlerine kafa tatili yapmak için gelirler. Günlük hayatın koşuşturmacası o kadar  bunaltmış ve yormuştur ki, 2 – 3 günlük memleket tatili, kendilerini toparlamaya yetmektedir. Memleketlerine gittikleri zaman herhangi bir trafik derdinin en küçük parçasını bile yaşamadan rahat rahat 2 – 3 gün boyunca dinlenip, tekrar zinde bir şekilde evlerine dönerler.


Aslında düşününce, büyükşehirlerimizde olan trafik sorununa bir nebzede olsa rahatlatacak durumlar mevcut. Uzak yerler için yapılan metro hatlarının pratikliği çok güzel bir çözüm olmasının yanında, yakın mesafeler için sadece toplu taşıma ve kişisel araçlarımız iyi bir sonuç vermemektedir. Bunun yerine elektrikli motor ve elektrikli motorsiklet araçlarına özendirilmesi daha iyi olacaktır. Elektrikli motorsiklet araçları ile trafiğin rahatlamasının yanında aynı zamanda daha sessiz ve daha güvenli trafiğin yanında bütçeye de daha uygun gelecektir. Böylelikle aslında büyükşehirlerimizde daha rahat şehir yaşamın oluşmasını sağlayarak, daha huzurlu bir hayatımızın olmasına neden olacağına eminim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder