3 Haziran 2014 Salı

Ulaşımda Teknoloji ile Gelen Kolaylık

Teknoloji ilerledikçe hayatımıza sağladığı kolaylıklar da,  daha fazla artmaktadır. Artık her yerde teknolojinin bizlere sağlamış olduğu yararları görebilmekteyiz. Cep telefonlarından tutalım, ev eşyalarına, oradan endüstriye. Her yerde teknolojinin bizlerin hayatlarına daha iyi hale getirecek faydaları vardır.
 elektrikli motorsiklet

Ulaşım alanında da yapılan çalışmalar ile de teknoloji etkisini göstermiştir. Uçakların yanında hızlı trenlerin ve metroların yapılmasının yanında artık dünyada azalan petrol için alternatif yeni ulaşım araçları da üretilmeye başlanmıştır. Bunlar da, elektrikli araçlar. Otomobillerin elektrikli modelleri daha tam yaygınlaşmamışken, şu an tüm dünya da elektrikli motorsiklet modelleri hızla kullanılmaya başlanmıştır.

Elektrikli ulaşım araçları ile teknoloji bizlere yeni bir kapı açıyor diyebiliriz. Artık petrole bağımlı kalmadan, daha az bütçe ile istediğimiz her yerden rahatlık ile sarj yapabilme imkanını oluşmakta. Bunun yanında elektrikli araçların çevreye herhangi gibi bir zarar vermemesi ve şehir içindeki araçların çıkarmış olduğu gürültünün ortadan kalkmasına neden olacak. Hal böyle olunca bizim ülkede de dahil olmak üzere ilk etapta, elektrikli motorsikletlerin satışları her yerde çok fazla rağbet görmektedir.

Elektrikli motorsiklet modelleri genel olarak 40 – 60 km ‘ye kadar yol alabilme ve 4 – 6 saat arasında sarj olabilmesinden dolayı, istediğimiz her yerde rahatlık ile uzun süre kullanabileceğimizi göstermekte. Şehir içlerinde hatta büyükşehirler olan yoğun trafikte rahatlık ile elektrikli motor kullanabiliriz. Rahat ulaşım sağlamasının yanında, büyükşehirlerimizdeki trafik sorunu için ve aynı zamanda araçların oluşturduğu gürültü ve karbon salınımını ortadan kaldırmak içinde çok etkili olacağına eminim.  Bu yüzdende, Türkiye ‘de yerli firmalarımız, elektrikli motor üretimleri yapmakta ve gittikçe artan büyük bir pazar haline gelmektedir. Diğer motorsikletlere göre elektrikli motor fiyatlarının uygun olması, aslında tercih edilmesi için başka bir neden de diyebiliriz.
 elektrikli motor


Teknoloji ilerledikçe ve teknolojiyi doğru kullandıkça hayatımız her zaman daha iyi olacaktır. Teknoloji sayesinde yapmakta zorluk çektiğimiz işleri artık daha kolay yapabilme, doğaya ve çevremize daha az zarar verebilmekte, hayatımız daha pratik ve kolay hale gelmiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder