3 Haziran 2014 Salı

Matrix: Trinity Motor Sahnesi


 Kült filmler hiçbir zaman unutulmaz ve izlediğimiz sahneler, oyunculuklar, müzikler vb. birçok şeyi akıllarımızdan hiçbir zaman çıkmaz. Örneğin; bu kült filmlerden bir tanesi vardır ki, 2000 ‘li yılların başında tüm dünyada büyük bir etki ve şok yaratmıştır. Bahsettiğim film The Matrix film serisi.

Matrix yayınlandığı ilk filmden itibaren daha sonra gelen 2 devam filmi ile birlikte tüm dünyayı kasıp kavurmuştur. Sanal bir alemde, bir network ağı gibi çalışan bir ortam içerisinde mücadele eden insan ırkını yaşadığı zorlu süreçleri anlatmaktadır. Morpheus ve takımının verdiği bu büyük mücadele sonucu, insanlar ve robotlar arasında diyebileceğimiz, sağlanan bir barış ile son bulmaktadır. Ama bu barış sağlanırken, Morpheus, Trinity ve Neo ‘nun, verdiği büyük mücadeleyi herkesin nefeslerini tutarak izlediğine eminim.

Özellikle Matrix filmlerinde bazı sahneler vardır ki, heyecanımızın en doruğa çıktığı anlardır. Hatırlarsınız, Matrix Reloaded  filminde Trinity ‘nin motor sahnesini. Anahtarcıyı kaçırabilmek için tırın üstünden motor ile yola indikleri sahne. Trinity ‘nin o sahnede, arabaların arasından motor ile giderken, bizde onun ile birlikte bir sağa bir sola gittik. O kadar heyecanlı bir sahneydi ki, eminim bir çok kişi izlerken, yerinde oturamadı ve ayakta izledi. En sonunda da, anahtarcıyı Morpheus ‘a teslim edip, motoru ile keskin viraja dönmesi ise bizi bizden alan, bir diğer heyecan verici sahneydi.


Birde son filmde, Zion ‘a saldırı olmadan geri dönmek için çekilen gemi sahnesi vardı. Zaten geminin elektrikli olması, bizleri her zaman etkilemiştir. Aynı zamanda o gemi ile harikalar yaratılarak, Zion ‘a dar tüneller arasından varılması, ayrı bir heyecanlı sahneydi. Şimdi de günümüzde, elektrikli araçlara yavaş yavaş geçişler sağlanmaktadır. Elektrikli motor ve elektrikli motorsiklet modelleri yollarda yerlerini aldılar bile. Kim bilir, belki ileride Matrix ‘te olduğu gibi elektrikli gemilerimiz de olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder