4 Haziran 2014 Çarşamba

Zorlu Arazi Koşullarında: Atv Motor

Köylerdeki hayat koşulları yaz döneminde iyice hareketlenmektedir. Köy halkı ekmek parasını yaz dönemlerinde çıkardıkları için onlar için önümüzdeki 3 – 4 ay çok yoğun mesailerin yaşanacağı zamanları oluşturmaktadır. Genelde köylerdeki birçok insan çiftçilik ile geçimlerini sağladıkları için hayvan besleyenlere nazaran, çiftçiler için yaz dönemi çok değerlidir. Sabah erken kalkıp tarlalarına gidip, güneş tepelerine çıkıp, onları bunaltmadan önce işlerini bitirip, evlerine dönmek isterler. Bazen şansları hiçte o kadar yaver gitmez ve öğlenin sıcağında tarlaya gitmek zorunda kalmaktadırlar. Özellikle bostanda kavun ve karpuz yetiştirenler için öğlen saatlerinde dahi çalışmak zorunda kalmaktadırlar.
 atv motor

Köy halkı, yaz dönemi geldiği zaman tarlalarından iyi bir mahsul alabilmek için gerçekten çok yoğun bir mesai içinde çalışmaktadırlar. Zamanın çok değerli olmasının yanında mahsullerin zamanında toplanması da önemlidir. Bu yüzden zorlu arazi koşullarında sadece traktör ile ilerlemek bazen acele işlerde onları çok yavaşlatmaktadır. Bu yüzden köy hayatının zorlu arazi koşullarına karşı, atv motor kullanmak her zaman daha iyi olmaktadır.

Atv motor, güçlü motoru sayesinde ve zorlu arazi koşullarına göre tasarlanmıştır. Genelde üstü açık, 3, 4 ve 6 tekerlikli modelleri bulunmaktadır. Bunun yanında atv motorlar sadece arazi koşullarında değil aynı zamanda şehir içlerinde de kullanılabilmektedir. Bu yüzden atv motor modellerini, off road ve on road olarak ikiye ayırmışlardır. Zorlu arazi koşulları için off road modelleri kullanılırken, şehir içinde on road atv motoru kullanılmaktadır. Özellikle köy halkı için off road atv motoru çok daha kullanışlı olacaktır. Çünkü off road atv motoru için ehliyet gerektirmemektedir. Trafiğe açık olmayan her yerde off road atv motoru rahatlık ile kullanılabilmektedir.


On road atv motoru ise; trafiğe açık yollarda kullanıldığı için mutlaka A2 ehliyetinizin olması lazımdır. Şehir içinde sorun yaşamadan kullanabilmeniz için ehliyet gerektirmektedir. Yalnız ruhsatta 1300 cc altı modelleri jeep olarak geçmektedir. Böyle olunca da, vergileri normal araçlar ile aynı olmaktadır. Her şeye rağmen atv motor modelleri, arazi koşulları için çok kullanışlı bir araçtır. Eğer köyde ya da arazide yaşıyorsanız, atv motor kullanmanız daha iyi olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder